sunnuntaina, huhtikuuta 10, 2011

Kevättä ja sairastuvalla


Kurahommia, ojien kaivamista, latujen muuttumista metsäautoteiksi, kuumeilua, räkää, yskää, joutsenia, västäräkkejä, peippoja, mustarastaita, yrttien ruukuttamista, puutarhan muutoksien miettimistä, kodinhoitohuoneen muutos erätarvikevarastoksi.


Tätä kaikkea täällä. Kuusivuotisen kuume ei tunnu laskevan, sahaa 38 ja 39 välillä ja yskä kuulostaa ihan kamalalta. Huomenna kuskaan tohtoriin. Muilla kuume meni nopeasti ohi.
Eilen leivoin elämäni ensimäiset hapanruisleivät. Jännittävä kokemus. Enää ei meille osteta mitään leipää, tulos oli niin maistuva. Pyöräytin myös herkullista suolaista piirakkaa, täytteenä herkkutattia, kolmea sipulia, pekonia ja juustoja, höysteeksi tuoretta timjamia. Slurps!




Kevään tullessa tekee mieli laittaa koti kuntoon. Heittää kaikki turha pois ja antaa kevään tulla sisään. 

2 kommenttia:

  1. Anonyymi3:57 ip.

    Hei!

    Piiras kuulostaa tosi herkulta. Olisiko mahdollista saada reseptiä?
    Joutsenet kauniit, täytyykin pian lähteä muuttolintuja bongailemaan.

    Riikka

    VastaaPoista
  2. Ei minulla piirakkaan mitään oikeaa ohjetta ollut, teen aina niistä, mitä sattuu kaapista löytymään. Nyt otin pohjan ohjeen uusimmasta Pirkka-lehdestä. Laitoin pohjaan itse kuivaamista herkkutateista tehtyä jauhetta ja paahdettua sipulia. Täytteeseen paistoin pekonia rapeaksi, tavallista sipulia, punasipulia ja valkosipulia kuullotin pakkasesta otettujen herkkutattien kanssa. Täytteen "litkuun" laitoin purkin smetanaa, purkin kermaviiliä ja 100g maustamatonta tuorejuustoa, reilusti mustapippuria, ripaus suolaa, kolme munaa, parmesaanijuustoa ja tavallista juustoraastetta. Esipaistetun pohjan (käytin irtopohjavuokaa) päälle ensin täytteet, tuoreet yrtit ja litku, päälle vielä mustapippuria ja sitten vielä puoli tuntia uunissa. Toivottavasti tästä oli edes vähän apua.

    VastaaPoista