perjantaina, tammikuuta 29, 2010

Haiseva akka
Tänään minua ketuttaa mm. nämä asiat:
  • suihkusta ei tule lämmintä vettä
  • sisälämpötila kotona 16 astetta
  • nokka tukossa
  • aamuyskää yskiessä meinaa tulla yrjö
  • lämpöä itsellä+miehellä
  • muuttoahdistus (vaikkei uusi koti ole tiedossa vielä)
  • luopumisen tuska (pakko karsia tavaraa reilulla kädellä)
  • keittiön vesiputki jäässä (tiskikone ei siis toimi)
  • en tullut valituksi valokuvauskouluun (4.varasija)
  • olen vähävarainen
  • en omista vinyylisoitinta

keskiviikkona, tammikuuta 27, 2010

torstaina, tammikuuta 21, 2010

Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä
Mikään ei taas onnistu. Sain elämäni isoimman lämmityslaskun. Laskun hinnalla asuisi varmasti Intian lämmössä koko talven. Keljuttaa.
Ja lapset sairastaa. Poika vesirokkoa+yskää, pienimmällä on hengitystieinfektio. Siis karmea köhä ja kuumetta. Lääkäri antoi astmalääkkeet ja suositteli tarkastamaan huoneilman laadun. Terveystarkastaja tulee alkuviikosta. Pelottaa. Mitäs sitten, jos täällä on hometta? Tai jotain muuta, minkä takia koko perhe sairastelee jatkuvasti? Mihin me mennään? Vai korjauttaako talon omistaja virheet? Terveydellä ei haluaisi leikkiä. Koko ajan on nuha, yskä, kuume tulee ja menee (pysyy välillä viikon korkealla), pojalla on ihottumaa, lääkärit eivät keksi syytä.
Huomenna lähdemme kaikesta huolimatta isää katsomaan. Siellä on ainakin sisälämpötila enemmän kuin 15.
Miksi on niin paljon asioita samaan aikaan huolehdittavana? Ei jaksaisi enää mitään ikävää.

maanantaina, tammikuuta 18, 2010


Ompelukerho yksin kotona
Poika on vesirokossa ja minä olen ommellut hullun lailla. Vähäiset yöunet vetävät veteläksi. Haluaisin kokeilla ommella itselle jotain, nyt kun testasin ensin pieniä tekelyksiä. Jokohan syntyisi vaikka mekko omaa kokoa?

sunnuntaina, tammikuuta 17, 2010

Lumiharsot
Ihan ihmeellistä. En muka ole talvi-ihminen, mutta nyt on pakko olla. On niin kaunista.

maanantaina, tammikuuta 11, 2010

Lumikengillä
Olimme kahden ja puolen tunnin lumikenkäretkellä metsässä. Ilvestä ei löydetty, mutta nähtiin tikka, orava ja ukkometso. Maisematkin oli mahtavat, mitä syvemmälle metsään meni, sitä enemmän oli puissa lunta ja muutenkin koskematonta hankea. Nautin reissusta suunnattomasti. Tomaattikeitto maistui kotiin palattua makoisalle.

Taas uusi
Hattu siis. Kissa tai koira tai mikälie. Osu ja uppos kuitenki. Tyttö tosin leikki olevansa King Kong, koska oli katsonut vanhan alkuperäisen leffan.

sunnuntaina, tammikuuta 10, 2010

Sinihilkka
Perheen pienin sai omansa. Näin vähän enemmän vaivaa tälläkertaa.

lauantaina, tammikuuta 09, 2010

Jännitystä omalla pihalla
Ihan lähellä kotia oli ilves käynyt saalistusretkellä. Isot kissantassut ovat hiipineet oven edestä ja menneet marjapensaitten väliin paistia hakemaan. Kahdesta metsäjäniksestä on nyt karvat vaan jäljellä.
Olen aina halunnut nähdä ilveksen, enkä ole nähnyt. Nyt tuntuu siltä, ettei se mahdotonta olisi.

torstaina, tammikuuta 07, 2010

Ihana arki!
Tavallinen rytmi on palannut. Loma oli loputtoman pitkä. Eilen oli jo pakko kaivaa ompelukset esille. Tein itselleni kääntöviitan. Nyt kun malli on tehty, aion sutaista kaikille perheen naispuolisille omat.
Aamulla tuntui hyvälle viedä lapset päiväkotiin. Tarhatädit halasivat pieniä ja huomasin ikävän olleen molemminpuolista. Onnea on pienen kylän pieni päiväkoti.

maanantaina, tammikuuta 04, 2010

Mitäs tässä
En tajua välillä itseäni ollenkaan. Illalla menin villahousut jalassa ja flanellinen yömekko päällä sänkyyn, luin hitusen Mauri Sariolaa ja nukuin kuin tukki koko yön. Viimeiseen pariin viikkoon en ole kunnolla nukkunut.
On jotenkin liian turvallinen olo. Ihankuin olisin piilossa. Kamalia uutisia toitotetaan radiosta, ammuskellaan, puukotetaan, ahdistellaan, junat menevät hotellin seinästä läpi jne. Täällä ei tapahdu mitään ja olen hyvin iloinen siitä.

sunnuntaina, tammikuuta 03, 2010

Arki alkaa
Joulu on ohi ja hyvä niin. Matkaa vanhempieni luo tehtiin kamalassa lumimyrskyssä 6 tuntia. Kotimatkallakin pyrytti. Lasten jännitys ja ilo oli palkinto.
Nuorimmaiseni laulaa kuin 70-vuotinen mummo kirkossa. Tärkeintä on, että on volyymiä, muuten menee ilman nuottikorvaa ja erikoisilla vibroilla varustettuna. Kuvassa menee kaikki kolme säkeistöä kappaleesta "Joulupuu on rakennettu". Laittakaa silmät kiinni ja kuvitelkaa istuvanne kirkossa.